Tätä blogia ylläpitää liikuntapedagogiikasta väitellyt LitT lehtori-opo-tutkija Maarit Marttila. Sivun yläreunasta löydät navigointiohjeet blogini lukemiseen.

Poikkeuksellisesti lähinnä kuvin kerron vuoden 2016 viikon 1 kuulumisia. Parhaillaan luonto tarjoaa kauniita taideteoksia järvien ja koskien rannoilla ja hienoja halo-ilmiöitä. Suuri ilmankosteus muuttui kireiksi pakkasiksi ja aiheutti postikorttimaisemia myös eteläisessä Suomessa. Lisää tietoa kuurasta ja huurtumisesta löydät Tiede-lehden artikkelista Miksi puut huurtuvat?

Tällä hetkellä maisemat siis näyttävät hyvin kauniilta ja talvisilta vaikka eteläisessä Suomessa esim. Tampereen läheisyydessä ei lunta vielä juuri ole. Nämä maisemat tuottavat elämyksiä katsoen, niissä liikkuen ja urheillen.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jäät ovat vielä arvoitukselliset. Eli tiedä missä liikut, noudata turvallisuusmääräyksiä ja -ohjeita ja asianmukaista varustautumista vaihtovaatteineen ja jäänaskaleineen sekä liiku kaverin kanssa. Äläkä mene jäille jos vähänkään on mahdollista, että ne eivät kanna! Lisää tietoa löydät täältä.

Tieteen kentällä odottelen esitarkastajien lausuntoa väitöskirjaraportistani ja Timo Saloviidan toimittaman Samanaikaisopetus-kirjan (sisältää artikkelini) julkaisua tammikuussa.

Kauniita, turvallisia ja liikkuvaisia tammikuun päiviä!

12509751_10205322495323945_1622312432562124690_n

🙂 Maarit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: