Tätä blogia ylläpitää liikuntapedagogiikasta väitellyt LitT lehtori-opo-tutkija Maarit Marttila. Sivun yläreunasta löydät navigointiohjeet blogini lukemiseen.

14787573_10207234215755761_107796335_o

Lauantaina 15.10.2016 kokoontui kolmannen kerran Suomen Ladun Latunen-verkosto. Verkosto on perustettu Suomen Ladun jäsenyhdistysten lasten, perheiden ja nuorten parissa toimivien yhteiseksi verkostoksi. Löydät siitä lisätietoa täältä

Olen saanut olla mukana verkoston toiminnassa, sillä kuulun Suomen Ladun lasten ja nuorten toimikuntaan, ja toimikunnan yhtenä tehtävänä on ollut verkostotoiminnan käynnistäminen ja sen kehittäminen. Muita kärkihankkeita toimikunnan kolmivuotiskauden aikana on ollut mm. Askelmerkit-hanke, mitä toimikunnan jäsen Katja on ansiokkaasti kerännyt kokoon muiden tuella.

Lauantaisessa tapaamisessa Helsingissä niin Keskuspuistossa liikkuen ja toimien kuin Valo-talossa luennoiden ja Suomen Ladun toimistossa toimitamalleja toisillemme levittäen kohtasi luonnossa liikkumisesta ja toimimisesta innostuneita latulaisia. Olen vaikuttanut siitä, miten hienoa työtä lasten, nuorten ja perheiden liikuttamiseksi ympäri Suomen tehdään. Olen iloinen siitä, miten vapaaehtoiset jaksavat vuodesta toiseen antaa aikaansa lapsille ja nuorille.

Toiminnan painopistettä tullaan tulevaisuudessa entistä enemmän siirtämään perheiden liikuttamiseen. Kun lapset lähtevät ulos liikkumaan, mukana ovat myös heidän kotiväkensä. Näin perheiden rajallinen yhteinen aika käytetään yhdessä liikkumiseen ja toimimiseen. Pidän tuota hyvin arvokkaana asiana. Miksi emme liikkuisi yhdessä lastemme kanssa sen sijaan, että jakaudumme harrastamaan kukin eri paikkoihin tai vanhemmat toimivat ainoastaan kuskeina. Aikaa voi käyttää yhdessä kertyvien kokemusten kartuttamiseen liikkuen luonnossa.

Yhdistykset jakoivat omia ideoitaan tapaamisen aikana laajasti. Monet hienot esimerkit jäivät itämään omiin ajatuksiin. Esimerkiksi majanrakentamisretki on retki, mihin heti osallistuisin oman lähipiirini kanssa.

Oma roolini päivän aikana oli jakaa liikuntaidoita käytönnön liikuntapisteellä ja pitää esitys ”Erilaisista liikkujista”. Tarkastelin aihetta monikulttuuristen ryhmien ja erityistä tukea tarvitsevien lasten näkökulmasta. Kerroin samalla myös väitöskirjani tuloksista, sillä toteutin väitökseni valmentavan ja kuntouttavan opetuksen ja ohjauksen parissa. Esitykseni löydät täältä.

Olen onnellinen siitä, että saan kuulua tällaiseen verkostoon ja olen saanut olla yhtenä jäsenenä Suomen Ladun lasten ja nuorten toimikunnassa. Tämä luottamustoimi on tuottanut käytännönläheistä ja omia arvojani tukevaa kehittämistoimintaa. Yhdessä, kukin omaa osaamistaan jakaen toinen toiselleen. Vitsit mitä toimijoita Suomessa onkaan 🙂 Olen ylpeä Teistä jokaisesta.

14642452_10207225294132726_290838669149615933_n

Kuva: toimikunnan jäsen Reijo Rissanen (Liikuntatuokio Karhuperheiden liikuntapäivä, jonka yhdessä Reijon kanssa ohjasimme)

Luontoliikuntaterveisin

🙂 Maarit

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: