Tätä blogia ylläpitää liikuntapedagogiikasta väitellyt LitT lehtori-opo-tutkija Maarit Marttila. Sivun yläreunasta löydät navigointiohjeet blogini lukemiseen.

17759946_10208554894931915_4428020162527973897_n

SK opetus- ja ohjausmenetelmä sosiaali- ja terveysalalla

Osallistun ensi viikolla Tampereella järjestettävään TAITO2017-konferenssiin teemasessiopuhujana aiheenani ”Elämys- ja seikkailupedagoginen luontoliikunta opetus- ja ohjausmenetelmänä sosiaali- ja terveysalalla”. Esitykseni löydät täältä: Taito 2017, M. Marttila

Konferenssin ohjelma on kokonaisuudessaan todella mielenkiintoinen. Voit katsoa sitä tarkemmin täältä.

Konferenssin järjestäjinä toimivat TAMK Terveys- ja sosiaalipalvelut ja Ammatillinen opettajankoulutus, Tampereen yliopiston lääketieteellinen ja yhteiskuntatieteiden tiedekunnat, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri PSHP, Pohjois-Hämeen sairaanhoitajat ry sekä Tampereen Teknillinen yliopisto.

Omassa esityksessäni lähestyn elämys- ja seikkailupedagogiikkaa niin opetusmenetelmänä kuin sosiaali- ja terveysalan töihin sopivana ohjausmenetelmänä. Koska itse olen liikuntapedagogi (ja entinen nuorisotyöntekijä), niin luonnollisesti tarkastelen asioita eniten opetuksen kentällä. Sivuan kuitenkin myös kuntoutusta ja terapiaa. Nuorisotyössä seikkailukasvatus on ollut yksi ohjauksen perusmenetelmistä kautta historian, sillä luontoon on menty retkeilemään ja leireilemään osana nuorisotyötä aina. Erityisen vaikeahoitoisten alaikäisten psykiatrinen tutkimus- ja hoitoyksikkö (EVA) ja MLL:n Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiö sekä Malike ovat puolestaan esimerkkejä tahoista, joissa seikkailukasvatusta hyödynnetään osana hoitoa ja/tai kuntoutusta. Menetelmä on siten levittäytynyt varsin laajalle kentällä, ja eri tahot käyttävät seikkailukasvatusta soveltaen sitä heidän kohderyhmilleen tarkoituksenmukaisilla tavoilla.

Katsotaan, millaisia ajatuksia esitykseni kuulijakunnassa herättää. Palaan asiaan konferenssin jälkeen.

T: Maarit

Comments on: "TAITO2017-konferenssi" (1)

  1. […] Ohessa luettavaksi viime keväänä kirjoittamani artikkeli Taito2017 -konferessin kokotekstijulkaisuun […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: