Tätä blogia ylläpitää liikuntapedagogiikasta väitellyt LitT lehtori-opo-tutkija Maarit Marttila. Sivun yläreunasta löydät navigointiohjeet blogini lukemiseen.

19495819_10209201208649354_869829476_o

Kesä 2017 on ollut tutkimuskesä, jälleen. Siihen on kuulunut artikkelin työstöä kehollisuudesta yhdessä Tampereen yliopiston yliopistonlehtori Tiina Kujalan kanssa (tästä lisää myöhemmin syksyllä; artikkeli alkaa olla valmis), vaikuttamistyötä opetuksen toiminnallistamisesta ja pääsy mukaan Sirene-verkostoon. Kesä on siis ollut monipuolinen ja tutkimuksellisesti mielenkiintoinen.

Ensin hieman Sirenestä. SIRENE on monialainen ympäristö- ja kestävyyskasvatuksen tutkijaverkosto. Sen tavoitteena on lisätä tutkijoiden yhteistyötä sekä edistää tutkimuksen yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Tarkoituksenani on tuoda Sirenen tutkimusverkostoon liikuntakasvatuksen näkökulma luonnossa toimimiseen ja liikkumiseen. Sydäntäni lähellä on arjen liikkumisen lisääminen luontoympäristössä. Tutkimusintressejänihän ovat luontoliikunta, elämys- ja seikkailupedagogiikka, kehollinen tieto, liikuntakasvatus sekä samanaikaisopetus. Ks. lisää täältä.

19958898_10209363231299819_7527771617322039392_n.jpg

Todella mielenkiintoisen hetken kesääni tuotti toiminnallisten menetelmien asiantuntijana toimiminen yhdessä Michelle Sunin kanssa yhden Ratkaisu100 -kilpailuun osallistuvan joukkueen idean jalostamiseksi eteenpäin.  Lisätietoa Sitran järjestämästä kilpailusta löydät täältä. Saimme olla pohtimassa MunStepit-tiimin kanssa SuomiAreenalla monia ideoita, joilla toiminnallisesti voidaan antaa nuorelle askelmerkit unelmien toteuttamiseen elämässä peruskoulun jälkeen.

MunStepit on THL:n kehitteillä oleva uusi ja innovatiivinen malli, ”joka vahvistaa yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Toimintamallissa peruskoulut, TE-toimistot, sosiaalitoimi, nuorisopalvelut sekä muut mahdolliset toimijat tekevät yhteistyötä nuoren tukemiseksi sekä hänen lahjojensa ja osaamisensa tunnistamiseksi”.

Syksy näyttää, miten MunStepit Sitran kilpailussa pärjää. Itse iloitsen siitä, että sain olla pieneltä osaltani tässä mukana, ja että tieteen näkökulmat halutaan valjastaa nuorten hyvän elämän edistämiseen 🙂

19427746_10209201226529801_80536558_n

Kesän aikana olen kehollisuutta tarkastellessani moneen kertaan miettinyt sitä, miten tutkimuksellisesti hedelmällisessä työpaikassa olen töissä. Työskentelen siis toisella asteella ammatillisella puolella päätyökseni. Ammatillisen puolen koulutusta on Suomessa tutkittu erittäin vähän. Näin ollen, jos vain jaksan opetustyöni ohessa tutkimusta tehdä, on käsilläni oleva aineisto lähes aina ainutkertaista ja uutta. Siitä on erittäin tärkeää tehdä erilaisilla tutkimusotteilla tutkimusta. Esimerkiksi aineisto, mitä viime lukuvuonna keräsin, on hyvin mielenkiintoista. Haaste tutkimuksen tekemisellä ja ammatillisella puolella työskentelyssä kuitenkin on. Tiede ei kuulu ammatilliselle puolelle luonnostaan, vaan tieteen tekeminen on pitkälti omasta jaksamisesta työn ohessa kiinni. Aika on siis kortilla. Kuitenkin selkeä tarve tehdä tutkimusta kannustaa eteenpäin ja jaksamaan. Etnografina on herkullista tarkastella asioita, joita ei juuri ole vielä tarkasteltu. Tutkijana voin hykerrellä käsiäni 🙂 Opettajan kesät tulevat siis jatkossakin kulumaan keräämieni aineistojen parissa artikkeleita kirjoittaen.

19238371_10209201222649704_933926326_o

Heinäkuisin terveisin

🙂 Maarit

Ps. Jälleen postaus-vinkki: Nyt Lihastohtori Juha Hulmi kannustaa toimistosta luontoon.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: