Tätä blogia ylläpitää liikuntapedagogiikasta väitellyt LitT lehtori-opo-tutkija Maarit Marttila. Sivun yläreunasta löydät navigointiohjeet blogini lukemiseen.

Valmennuskursseja

Kesiini kuuluu opetus avoimessa yliopistossa. Pidän terveystiedon valmennuskursseja. Kurssit toteutetaan kuuden päivänä intensiivikursseina eli kuusi päivää viisi tuntia päivässä terveystiedon yhteistä pohtimista, tehtävien tekemistä, hyviä keskusteluja, aiheisiin syvälle menemistä. Päivät katkaisee lyhyet välitunnit ja ruokatauko. Muita keskeytyksiä ei ole. Kokemus näistä opettajana on todella motivoiva. On kivaa, kun ei tarvitse juosta paikasta toiseen minuuttiaikataululla. On kivaa syventyä aiheiden äärelle pidemmäksi aikaa. On kivaa voida oikeasti kohdata opiskelijat terveyteen liittyvien kysymysten äärellä. Opettajana nautin tämän tyyppisten kurssien toteuttamisesta.

Opiskelijat puolestaan ovat kokeneet yhden aiheen ympärille keskittymisen hyväksi. Maailman ei aina tarvitse olla sirpaleinen ja hektinen. Pysähtyminen, syvälle meneminen ja aika antavat oppimiselle mahdollisuuksia, joita pintapuolinen kiitäminen ei luo.

Näistä näkökulmista johtuen käytän osan kesästäni mielelläni kesäkurssien opetukseen. Ehkä yleisemminkin kouluissa voisi asioiden äärelle pysähtymisesta olla paljon hyötyä. Oppiminen, etenkin syvällinen oppiminen, kun vaatii aikaa.

Heinäkuun terveisin

Maarit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: