Tätä blogia ylläpitää liikuntapedagogiikasta väitellyt LitT lehtori-opo-tutkija Maarit Marttila. Sivun yläreunasta löydät navigointiohjeet blogini lukemiseen.

100 KUVAA VESILAHDESTA SUOMEN 100-VUOTISVUONNA1

Onnellista uutta vuotta 2018 kaikille 🙂

Kun uusi on alkamassa, tulee mietittyä mennyttä. Vuosi 2017 oli jälleen hyvin työntäyteinen. Kun tekee täysipäiväisesti opetustyötä ja siinä ohessa tutkimusta, niin päivät vierähtävät arjen askareissa. Mutta se on hyvä niin. Tutkimustyö tukee ja antaa laajempia ulottuvuuksia hektiselle opetustyölle. Ne soljuvat hyvin käsi kädessä eteenpäin.

Opetuksessa kulunut vuosi oli toisinaan työläs. Yleisesti opetusta voisi kuvata lisääntyneellä kasvatustyöllä. Entistä haasteellisempi maailma asettaa monia uusia ratkaistavia ongelmia, jotka sitten näkyvät opetustyössä. Mutta vaikka kasvatustyötä on tullut enemmän, on työ myös hyvin palkitsevaa. Yhdessä pikavauhtia kiitävän maailman haasteisiin on edelleen löydettävissä toimivia ratkaisuja. Tärkeintä on se, että asioita tehdään yhdessä samaa punaista lankaa seuraten. Tehdään työtä, jonka perimmäinen tarkoitus on kasvu ihmisenä.

Entä sitten tutkimuskentällä. Kokosin jo kesäkuussa samaan postaukseen lukuvuoden 2016 – 2017 aikana tekemiäni tutkimusasioita. Löydät tuon postauksen täältä.

Kesäkuun jälkeen olen osallistunut Liikuntatieteen päiville Jyväskylässä ja Kasvatustieteen päiville Rovaniemellä. Molemmissa esittelin omaa väitöskirjaani.

Rovaniemellä ja Jyväskylässä tapasin monia samojen aiheiden parissa toimivia luontoliikunnasta kiinnostuneita tutkija-asiantuntia-opettaja -toimijoita. Päivät antoivat paljon virtaa jatkaa tutkimustoimintaa ja hyviä uusia näkökulmia sekä yhteistyöverkostoja.

Artikkelini Taito-konferenssin kokotekstijulkaisussa sai myös päivänvalon.

Kirjoitin blogi-tekstin Sirene-verkoton verkkojulkaisuun.

Kävin tutustumassa Suomen Ladun alaisen Ulko-opet ry:n kolmen muun hallituksen jäsenen kanssa ruotsalaiseen ulko-opetukseen.

Vierailin myös SuomiAreenalla ja tutustuin tuolla THL:n MunStepit -toimintamalliin.

Markus Mäntymaa julkaisi pro gradunsa. Sain olla asiantuntijana hänen tutkielmassaan teorianrakentamisen osalta. Markuksen aiheena oli Eräpainotteinen luontoliikunta osana peruskoulun opetusta.

Syksyllä aloitin myös koulutusjohtamisen opinnot Jyväskylän yliopistolla. Aloin katsoa koulua myös johtamisen näkökulmasta. Tavoittelen tällä yhdenlaisen hyvän koulun mallin luomista. Katsotaan mitä tuleva tuo mukanaan. Tutkijana hykertelen käsiäni tämän aiheen parissa.

Kesällä kirjoitin myös kehollisesta tiedosta yhteisartikkelia Tiina Kujalan kanssa. Artikkeli on nyt arvioitavana Liikunta&Tiede-lehdessä. Piakkoin saanemme kuulla siitä jatkopalautteita.

21740647_10209829226789415_2940055683205034609_n

Tiivistäen totean, että vuoteni on ollut tutkimuksen näkökulmasta erittäin mielenkiintoinen. Tutkimustyö antaa minulle ymmärrystä, mistä jäisin paitsi, jos vain opettaisin. Viihdyn tutkivan opettajan roolissa. Se on vahva osa identiteettiäni.

Muuten vuosi on pitänyt sisällään henkilökohtaiseen elämään liittyvää perheellisen keski-ikäisen ihmisen elämää. Siihen liittyy paljon hyvää. Toki elämän rajallisuus näyttäytyy aiempaa selvemmin, mutta toisaalta vuosien mukanaan tuoma ”viisus”, jos niin voi sanoa, tuo myös rauhaa, levollisuutta, luottamusta siihen, että elämä kantaa ja onnea siitä, että kaikenlaisesta selviää.

Toivon, että tuleva vuotesi on hyvä, mitä se sitten itse kullekin tarkoittaa. Toivon sitä meille kaikille.

Tutkimus-, opetus- ja elämäterveisin

Maarit

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: