Tätä blogia ylläpitää liikuntapedagogiikasta väitellyt LitT lehtori-opo-tutkija Maarit Marttila. Sivun yläreunasta löydät navigointiohjeet blogini lukemiseen.

31223603_10211367448163988_427795477525370162_n

Lopputalven ja kevään aikana on tapahtunut monenlaista ulkoilmaopetuksen ja elämys- ja seikkailupedagogiikan sekä yleensäkin opetuksen parissa. Käytännön tekeminen on ollut varsin vilkasta, omalla kohdallanikin, joten blogini parissa en ole ollut juurikaan. Kirjoitettavaa olisi kyllä ollut. Nyt korjaan vahingon.

Lupasin jo aiemmin kirjoittaa mm. ajatuksia Seikkailukasvatuspäiviltä 

Päivien järjestäjät ovat koonneen yllä linkittämälleni sivustolle kattavasti tietoa päivien annista niin kuvien, esitysten kuin twiittien muodossa. Tuohon sivustoon kannattaa tutustua. Pääset sen kautta hieman sisälle päivien monipuoliseen ja hienoon antiin.

Suomen Urheiluopiston tilat tarjosivat mainiot puitteen vaihtelevalle ohjelmalle, ja niin yleisö kuin laaja järjestelijäjoukko puhalsivat päiviin onnistuneen hengen.

Päivien esitykset

(osan niistä) löydät oheisen linkin kautta. Päivillä käsiteltiin niin terapiaa, opetusta, ohjausta kuin luontoliikuntaa jne. Kaikkeen tuohon materiaaliin tutustuessasi saattaa vierähtää tovi aikaa.

Etenkin ulkoilmassa tapahtuvan opetuksen ja terapian parissa on vilkas tekmisen meininki. Terapian saralla mm. MLL:n Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiö toteuttaa seikkailutoimintaa neuropsykiatrisesti oireileville nuorille. Tästä tulemme varmasti kuulemaan lisää tulevaisuudessa. Vielä Pekka Lyytisen ja Satu Kanasen esitys ei ole yllä linkittämässäni esitysten listassa, mutta sekin julkaistaneen aikanaan.

Ja Seikkailukasvatuspäivien annista ihan tähän hetkeen:

Ilokseni olen juuri tarkistanut Tampereen yliopistolla valmistuneen pro gradun ulkoilmaopetuksesta. Anna Kairamon tutkielmassa on hienoja oivalluksia ulkoilmaopetuksen kehittämisestä erityisesti oppimisympäristöjen näkökulmasta. Kun työ julkaistaan yliopiston kirjastossa, linkitän sen Teille luettavaksi. Hänen työnsä tuo jälleen uusia näkökulmia ulkoilmapedagogiikkaan. Ja tätähän me kaipaamme ja tarvitsemme. Hienoa työtä Anna!

Näillä terveisillä hienoa heräävää kesää kaikille!

🙂 Maarit

 

Comments on: "Ulkoilmaopetus jne. kiinnostuksen kohteena" (1)

  1. […] Hei! Kerroin jo aiemmin, että linkitän Anna Kairamon ulkoilmaopetusta käsittelevän pro gradu -tutkielman tänne […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: